Ett genuint familjeföretag

Här finner du nya CUPRA, SEAT och Suzuki bilar hos oss och givetvis är vi även auktoriserad serviceverkstad för dessa märken. Vi jobbar fortfarande med service av SAAB bilar som har en lång tradition i företaget och har blivit en specialitet hos oss. Vi tillhandahåller också Saab original reservdelar. Vi är även ansluten till verkstadskedjan Meca där vi servar och reparerar de flesta bilmärken på marknaden.

Vår historia

2023
L
2023

Invigning av CUPRA Garage

Den 11 maj 2023 invigde vi Sveriges elfte CUPRA Garage. Ett koncept som skiljer sig från den traditionella bilhallen och erbjuder bilhallsbesökaren en helt ny upplevelse med fokus på design, upplevelse och varumärke.

2022
L
2022

Nya delägare

I november 2022 klev Christoffer Hald och Jens Petterson in som delägare i Westbergs Bil.

2020
L
2020

Cupra

Vi blir återförsäljare till CUPRA-märket som har sina rötter i SEATs erfarna och prisbelönta motorsportdivision och visar ett nytt perspektiv på den kompetens, förmåga och potential organisationen besitter.

2019
L
2019

Totalrenovering

Vi valde att bygga om och totalrenovera hela vår lokal för att på detta sätt skapa Westbergs känsla och anpassa lokalen till vår verksamhet.

2014
L
2014

Större lokaler

Här gick flyttlasset till Stora Birk Ersboda där vi även utökade verksamhet med Meca Car Service verkstad för all kunna tillgodose de flesta märken.

2008
L
2008

SEAT

Nu utökades verksamheten genom att vi blev återförsäljare och verkstad för SEAT.

2004
L
2004

Flytten till Umeå

Verksamheten flyttades till Västerslätt i Umeå och utökades med agentur för Suzuki.

2007
L
2007

Far och son

Pehr och Johan Danielsson (far och son) förvärvar företaget och driver vidare i samma familjeanda.

1964
L
1964

Starten

Det började redan 1964 då bröderna Gunnar och Enar Westberg startade verksamheten hemma i Västernäs i Tavelsjö. med SAAB som specialitet.

Hej!

Snart släpps CUPRAS nya el bil Tavascan till försäljning. Vill du bli kontaktad kan du fylla i dina uppgifter så tar någon av våra säljare kontakt med dig.

Formuläret är skyddat av reCAPTCHA. Googles integritetspolicy och allmänna villkor gäller.